444

Rättegången mot Anders Breivik började i måndags och aldrig har väl en rättegång varit så uppmärksammad som nu. Jag blir så fruktansvärt arg och irriterad över att en människa som har begått något sådant fruktansvärt får så mycket uppmärksamhet i media, så mycket taltid och kostar staten enorma summor för varje dag som går (2,5 miljoner/dag).
Det han gjorde kallar han för "stordåd", att han handlade i "nödvärn", att "det var inte meningen att döda 69 människor, tanken var alla!", att han sitter som ett stenansikte när alla de avlidnas namn läses upp men blir känslomässigt instabli och börjar gråta när han ser sin propagandafilm. Att han dessutom gör en högerextremenistisk hälsning när handbojorna tas av, att han sitter och hotar hela Norska folket med att det finns två till där ute som snart kommer genomföra något liknande är ju inte klokt.

Ska det verkligen behövas tio veckor i rätten för att bevisa vad han gjort, och för att han ska få en dom? Han är ju uppenbarligen inte speciellt frisk i huvudet, att man är så känslokall visar ju bara brist på sympati och empati, och han har verkligen en skev verklighetsuppfattning. En sådan man är en fara för allmänheten och borde, enligt mig, aldrig någonsin komma ut i sammhället igen. Och även där står iaf jag personligen kluven.
Ett "livstidstraff" i Norden är ju inte så hårt egentligen - inte om man jämnför med andra delar av världen. Du får din egen cell, du får lagad mat, du har sysselsättnings så det räcker, du får din "arbetslön", du har tillgång till tv, du får träffa dina nära och kära, du får lov att vara ute och se dagsljus. Att ge dödstraff är för enkelt.
Det känns som att livstidsfängelse för denna människan inte är tillräckligt hårt nog - han borde få ett straff som tillslut knäcker honom, han ska få lida något enormt - precis som människorna till de drabbade har lidit och aldrig någonsin kommer få se sin son, dotter, syster, bror igen. Han har tagit något ifrån många människor som aldrig någonsin går att förstå eller förlåta. Att ge honom livstisfängelse blir bara ytterligare en komfort för honom och han kan fortsätta att sprida sitt hat och propaganda till människor som kommer befinna sig omkring honom.
Om han döms som "psykiskt" sjuk - ja då kostar han bara den vården en massa pengar.

Hur man än vrider och vänder på det så är det tillslut han som "vinner" på det endå. Han får sin tid i media, han får den uppmärksamheten han behöver, han kostar den Norska staten miljontals kronor och det är det Norska folket han har gjort illa. Han har gjort det han ville - satt sig på kartan och tagit en massa människors liv.
Att se bilderna där han sitter och ler brett gör mig äcklad. Illamående. Och detta ansiktet kommer finnas i varje tidning i 9 veckor till.
Jag hoppas att man slänger honom i ett mörkt hål någonstans. Där kan han sitta.

443

Sådärja.
Nu har det stått en bil utanför vårt fönster och tutat intensivt i 30 min. Jag håller på att bli riktigt sjuk i huvudet snart!
Samma sak med kärringen ovanpå - hennes tv står på dag in och dag ut med volym 70 så det känns som att man sitter brevid henne i samma rum och glor på Nötknäpparen på spanska. Det bästa var när hon kvart i två på natten igår även bestämde sig för att renovera lite i sin lägenhet och började spika.

Negativt läge idag. Jag är sur. Trött. Grinig. Ja .. jobbigt.

442



4 orsaker till varför jag verkligen ser framemot att åka till London - forever21.
Att den butiken inte kan finnas i Sverige alltså .. billigt och bra på samma gång!

441


Jag blir mer och mer sugen för varje dag som går att tattuera mig .. humm .. tåls att funderas på kanske?!

440


Är inne på min 356e kopp för idag. Att man aldrig kan få nog..

439

Jag längtar alltid tillbaka till New York när jag läser denna tjejens blogg. http://sofienyc.com/.
Kan inte låta bli att bli lite (läs: riktigt jävla) avundsjuk på att hon faktiskt bor där .. Det vill ju jag OCKSÅ göra! :(

Jag kommer väl tillbaka .. så småningom!




438

Så var jag hemma från jobb idag igen då. Fortfarande trött i huvudet, lite halvsvettig och allmänt seg i kroppen. Går över snart får vi hoppas på!
Får bli sofflocket idag igen, har druckit mängder med kaffe de senaste dagarna så jag börjar undra om jag snart inte förvandlas till en kaffeböna hela jag.

Har kollat på Big Brother den senaste tiden - varför vet jag egentligen inte. Tycker verkligen att det SUGER något fruktansvärt och personerna som är med detta året är ju inte riktigt kloka i huvudet. Ingen som är med i Big Brother är väl speciellt smart - men detta är fan inte sant.
Den värsta människan jag någonsin har sett är faktiskt Hanna J. Det är någonting med att ha barn på utsidan och bete sig såsom hon gör inne i huset som inte riktigt fungerar i min värld.
Hon är riktigt snabb på att klaga på Marsell att han inte ska arbeta med barn etc etc, men att hon kan sitta och stöna, ligga och åla sig, kyssa folk hit och dit, flasha brösten i tid och otid .. det är ok då eller?
Roligt för hennes barn när hon ska på möten i skolan och där sitter hela lärarkåren och har sett henne naken. Kanske det hon ville iof.

437



Finders keepers.

Ahnä. Jag är ju så dum i huvudet som man kan vara.

Har varit av med mina Rayban glasögon ett bra tag. Hade tappat hoppet och köpte ett par nya "Rayban" på Cubus. Hade kommit över sorgen när jag idag rensade vår stora garderob och vad fanns där inne?
Tja .. jag blir förvånad över mig själv. Från att ha tokrotat runt i ALLA väskor, jackor mm jag äger så ligger de i en sportväska. Skit. Jag hatar mig själv ibland.

Garderobsrensning.

Kavajer/Jackor:



Tröjor/Linnen/Klänningar/Kjolar:


Skor/Träningsskor:


Övrigt:


Intresserad utav något?
Kontakta mig på mail, [email protected]

436

Bloggandet går åt helvete. Ja, jag vet .. har skrivit det ett antal gånger den senaste tiden men så är det när man inte kan ta sig tiden att skriva om sitt liv på internet åt folk som endå inte läser det.
Mina inlägg hamnar lixom bara i den "grå zonen" i cybervärlden. Konstigt, man försöker visa vem man är men det är inte en käft som bryr sig att läsa samtidigt som det sitter en miljon människor och snokar på ens facebook sida för att se "vem som ska få barn", "vem är ihopa med vem", "vem har gjort slut med vem", "GUD vad hon inte passar i brunt hår".

Nåja, nu ska jag återigen ge detta ett försök då .. och jag börjar med att slänga ut en miljon saker som jag inte längre vill ha kvar i mitt hem. Har börjat smårensa ut lite saker då en eventuell flytt är inom snar framtid.

Så .. jag ska knapa ihop ett klädinlägg och förhoppningsvis bidrar även detta till bättre bloggande för min del.

Over and out.

HANNA

Wilcomen til meine blogen. Sjukt inspirerande - eller hur? Nåja, stanna om du vill och läs mina DJUPASTE tankar, mina läckraste outfits och mina sjukt roliga ideer - eller klicka vidare! :)

RSS 2.0